Soplica
Tło przepisu

Czekoladowebrownie

Soplica o smaku orzecha w czekoladzie

Średni
Składniki: 10
60 min
Pobierz przepis

Składniki

na deser
150 ml
Soplicy o smaku Orzecha w Czekoladzie
250 g
gorzkiej czekolady
250 g
masła
250 g
cukru trzcinowego
4
jajka
3 łyżki
mąki uniwersalnej
2 łyżki
kakao
0,5 łyżeczki
soli
0,5 łyżeczki
proszku do pieczenia
1
garść prażonych orzechów laskowych

Przepis

na deser
  1. Czekoladę i masło roztapiamy w kąpieli wodnej. Następnie zdejmujemy naczynie z kąpieli wodnej, dodajemy cukier i dokładnie mieszamy.
  2. Do uzyskanej masy wbijamy jajka jedno po drugim, cały czas mieszając. Dodajemy mąkę, kakao, sól oraz proszek do pieczenia i dokładnie mieszamy.
  3. Formę do brownie wykładamy papierem do pieczenia (opcjonalnie) i smarujemy papier masłem.
  4. Przelewamy masę do formy i pieczemy w nagrzanym piekarniku ok. 30 min. w temperaturze 180°C, grzanie góra-dół.
  5. Po wystudzeniu ciasta, wierzch brownie należy obficie skropić Soplicą o smaku Orzecha w Czekoladzie.

Zobacz naszego vloga

Rozgrzewająca Wiśnia w Czekoladzie - wideo

30 min

Sopliczino - wideo

30 min

Kawowe Rozgrzanie - wideo

30 min

Zobacz wszystkie wpisy

Najpopularniejsze

Przepisy
Zobacz wszystkie przepisy