Soplica
Tło przepisu

Lodyczekoladowo-wiśniowe z Soplicą

Soplica o smaku wiśni w czekoladzie

Łatwy
Składniki: 5
>60 min
Pobierz przepis

Składniki

na deser
500 g
mrożonych wiśni bez pestek (wcześniej rozmrożonych)
200 g
gorzkiej czekolady
400 g
mleka zagęszczonego słodzonego
480 ml
śmietanki 30%
120 ml
Soplicy o smaku Wiśni w Czekoladzie

Przepis

na deser
  1. Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej. Mleko zagęszczone blendujemy z wiśniami na jednolitą masę, dodajemy do czekolady i mieszamy. Zdejmujemy miskę z kąpieli wodnej i studzimy przez ok. 10–15 min.
  2. Za pomocą miksera ubijamy śmietankę na pianę i wlewamy do niej masę czekoladowo-wiśniową, cały czas miksując.
  3. Przelewamy do słoika i wkładamy do zamrażarki na minimum 6 godz.

Zobacz naszego vloga

Rozgrzewająca Wiśnia w Czekoladzie - wideo

30 min

Sopliczino - wideo

30 min

Kawowe Rozgrzanie - wideo

30 min

Zobacz wszystkie wpisy

Najpopularniejsze

Przepisy
Zobacz wszystkie przepisy