Soplica
Soplica

Przyjemność ukryta w smaku

Odkrywanie nowej Soplicy Deserowej to prawdziwa rozkosz dla zmysłów. Każdy z czterech wariantów to aksamitne połączenie wyśmienitych smaków aromatycznej kawy, doskonałej czekolady lub złocistego karmelu w roli głównej. Nowe Soplice można z przyjemnością degustować na wiele sposobów, tradycyjnie w kieliszku lub jako dodatek do aromatycznej kawy czy wyśmienitych deserów. A to dopiero początek rozkosznej przygody…

  • Kawowa

    Głęboki smak wyjątkowo aromatycznej kawy połączony z przyjemną nutą słodyczy. Delikatne, a jednocześnie bardzo wyraziste nuty budzą apetyt na odkrywanie przyjemności w nowej, wysmakowanej odsłonie.

  • O smaku orzecha w czekoladzie

    Aksamitne połączenie smaku wyśmienitej czekolady i aromatycznych orzechów laskowych. Zniewala bogatym aromatem i głębokim, wyrafinowanym smakiem.

  • O smaku migdała w karmelu

    Przyjemny i głęboki smak migdałów, połączony z rozpływającym się w ustach złocistym karmelem. Idealnie zbalansowana.
    Zachwyca bogactwem aromatu i smaku.

  • O smaku wiśni w czekoladzie

    To wyjątkowe połączenie smaku doskonałej czekolady oraz soczystych i pełnych niezwykłego aromatu owoców wiśni. Trunek o aksamitnej konsystencji, który przyjemnie pobudza zmysły.

Smakuj tak, jak lubisz

Spróbuj soplicy na wiele sposobów

  • W kieliszku

    Delektuj się nią tradycyjnie w kieliszku w temperaturze pokojowej lub schłodzoną.

  • W deserze

    Sprawdź, jak wspaniale smakuje z lodami, apetycznymi deserami i ciastami.

  • W drinku

    Odkryj jej inspirujący charakter w fantazyjnych drinkach.

  • W kawie

    Przekonaj się, że potrafi rozpalić zmysły, podana na gorąco z ulubioną kawą, czekoladą lub kakao.

Desery

Soplicowe Tiramisu

  • 200 g podłużnych biszkoptów
  • 3 jajka
  • 300 ml śmietanki 30%
  • 500 g mascarpone
  • 150 ml Soplicy Kawowej
  • 90 ml espresso
  • 60 g cukru
  • kakao

Żółtka ubijamy z cukrem, aż do uzyskania gładkiej, jednolitej masy. Dodajemy mascarpone, mieszamy. Osobno mikserem ubijamy śmietankę i dodajemy do masy. Oddzielnie ubijam białka i delikatnie mieszamy powstałą wcześniej masą. W trakcie mieszania dodajemy 60 ml Soplicy Kawowej. Do głębokiego naczynia wlewamy espresso oraz pozostałe 90 ml Soplicy Kawowej. Połowę biszkoptów na krótko zanurzamy w kawie z Soplicą i układamy jeden obok drugiego w głębokim naczyniu. Na biszkopty wykładamy połowę masy kremowej i wyrównujemy ją łopatką. Układamy kolejną warstwę zanurzonych w kawie oraz Soplicy biszkoptów i nakładamy resztę masy. Gotowe tiramisu wstawiamy do lodówki na co najmniej 5 godz. Przed serwowaniem posypujemy kakao.

Pobierz przepis

Babeczki Bananowo-Kawowe

  • 350 g mąki uniwersalnej
  • 2 średnie banany
  • 2 jajka
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżka proszku do pieczenia
  • 115 g masła
  • 2 łyżki kawy rozpuszczalnej
  • 250 g cukru
  • 60 ml Soplicy Kawowej
  • 60 ml mleka
  • 120 g gorzkiej czekolady

Wszystkie składniki oprócz mąki i czekolady ubijamy do uzyskania gładkiej, jednolitej konsystencji. Do masy dodajemy mąkę i pokrojoną czekoladę, mieszamy… Ciasto nakładamy do foremek na babeczki posmarowanych... masłem lub olejem. Babeczki wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 220°C i pieczemy przez 7 min. Następnie zmniejszamy temperaturę do 190°C i pieczemy kolejne 15 min.

Pobierz przepis

Ciastka z kawą

  • 170 g masła
  • 65 g cukru białego
  • 200 g cukru brązowego
  • 1 jajko
  • 100 g gorzkiej czekolady
  • 60 ml Soplicy Kawowej
  • 2 łyżki kawy rozpuszczalnej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka soli
  • 280 g mąki
  • 1 łyżka kakao
  • 1 łyżka cukru pudru
  • 20 ml Soplicy Kawowej

Masło roztapiamy w rondlu, następnie dodajemy cukier i jajka. Masę ubijamy za pomocą miksera do uzyskania gładkiej, jednolitej konsystencji. Dodajemy sól proszek do pieczenia i kawę rozpuszczalną oraz Kawową. Wszystkie składniki mieszamy. Dodajemy pokrojoną czekoladę oraz mąkę i mieszamy. Ciasto odkładamy do lodówki na minimum 30 min. Po tym czasie z ciasta formujemy kulki i rozkładamy je na dwie blachy wyłożone papierem do pieczenia (na każdej powinno się zmieścić ok. 12 kulek ciasta). Piekarnik z funkcją termoobiegu nagrzewamy do 170°C. Ciasteczka pieczemy przez ok. 10 min. Po wyjęciu z piekarnika zostawiamy do ostygnięcia. W międzyczasie przygotowujemy polewę: mieszamy po łyżce kakao i cukru pudru z Soplicą Kawową, aż polewa uzyska odpowiednio gęstą konsystencję. Ostudzone ciasteczka skrapiamy polewą.

Pobierz przepis

Czekoladowe Brownie

  • 150 ml Soplicy o smaku
  • Orzecha w Czekoladzie
  • 250 g gorzkiej czekolady
  • 250 g masła
  • 250 g cukru trzcinowego
  • 4 jajka
  • 3 łyżki mąki uniwersalnej
  • 2 łyżki kakao
  • 0,5 łyżeczki soli
  • 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • garść prażonych orzechów laskowych

Czekoladę i masło roztapiamy w kąpieli wodnej. Następnie zdejmujemy naczynie z kąpieli wodnej, dodajemy cukier i dokładnie mieszamy. Do uzyskanej masy wbijamy jajka jedno po drugim, cały czas mieszając. Dodajemy mąkę, kakao… oraz proszek do pieczenia i dokładnie mieszamy. Formę do brownie wykładamy papierem do pieczenia (opcjonalnie) i smarujemy papier masłem. Przelewamy masę do formy i pieczemy w nagrzanym piekarniku ok. 30 min. w temperaturze 180°C, grzanie góra-dół. Po wystudzeniu ciasta, wierzch brownie należy obficie skropić Soplicą o smaku Orzecha w Czekoladzie.

Pobierz przepis

Kremowy "Migdał" w Mlecznej Kąpieli

  • 90 ml Soplicy o smaku Migdała w Karmelu
  • 120 ml mleka
  • 6 jajek
  • 220 g cukru
  • 225 g mąki uniwersalnej
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 0,5 łyżeczki soli
  • 250 ml mleka skondensowanego słodzonego
  • 200 ml mleka skondensowanego niesłodzonego
  • 80 ml śmietanki 30% do ubicia

Żółtka oraz 165 g cukru ubijamy mikserem, a następnie dodajemy 120 ml mleka i mieszamy. Osobno ubijamy białka, dodając stopniowo pozostały cukier, aż otrzymamy sztywną pianę. Pianę łączymy z żółtkami dokładnie mieszamy. Następnie dodajemy mąkę, sól oraz proszek do pieczenia i ponownie mieszamy. Masę przekładamy do wysmarowanej masłem formy do pieczenia i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 175°C (grzałka góra-dół) na ok. 25–30 min. Po tym czasie wyjmujemy ciasto i zostawiamy do ostygnięcia. W międzyczasie mieszamy mleko skondensowane ze śmietanką i Soplicą. Przestudzone ciasto nakłuwamy widelcem i zalewamy mleczną mieszanką. Przykrywamy folią spożywczą i wstawiamy do lodówki na min. 2 godz., a najlepiej na całą noc. Gotowe ciasto serwujemy na zimno udekorowane bitą śmietaną i świeżymi owocami.

Pobierz przepis

Lody Czekoladowo -Wiśniowe z Soplicą

  • 500 g mrożonych wiśni bez pestek (wcześniej rozmrożonych)
  • 200 g gorzkiej czekolady
  • 400 g mleka zagęszczonego słodzonego
  • 480 ml śmietanki 30%
  • 120 ml Soplicy o smaku Wiśni w Czekoladzie

Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej. Mleko zagęszczone blendujemy z wiśniami na jednolitą masę, dodajemy do czekolady i mieszamy. Zdejmujemy miskę z kąpieli wodnej studzimy przez ok. 10–15 min. Za pomocą miksera ubijamy śmietankę na pianę i wlewamy do niej masę czekoladowo-wiśniową, cały czas miksując. Przelewamy do słoika i wkładamy do zamrażarki na minimum 6 godz. i wlać do niej masę czekoladowo-wiśniową, cały czas miksując. Przelać do słoika i włożyć do zamrażarki na minimum 6 godzin.

Pobierz przepis

Lody w Kąpieli

  • 40 ml Soplicy Kawowej
  • 40 ml espresso
  • 2 gałki lodów waniliowych

Do szklanki nakładamy dwie gałki lodów waniliowych, a następnie wlewamy Soplicę Kawową oraz espresso.

Pobierz przepis

Migdałowe Krówki

  • 60 ml Soplicy o smaku Migdała w Karmelu
  • 375 ml mleka skondensowanego słodzonego
  • 30 g masła
  • 3 czubate łyżki cukru

Wszystkie składniki wkładamy do garnka i gotujemy na małym ogniu przez ok. godzinę lub do uzyskania charakterystycznego brązowego koloru krówki. Masę krówkową przelewamy do pojemnika, delikatnie posypujemy solą, studzimy i wkładamy do lodówki do zastygnięcia, po czym kroimy na kawałki.

Pobierz przepis

Migdałowe Pączki w Karmelu

  • 90 ml Soplicy o smaku Migdała w Karmelu
  • 240 ml mleka
  • 1 opakowanie suchych drożdży
  • 110 g masła
  • 55 g cukru
  • 2 jajka
  • 2 łyżeczki soli
  • 560 g mąki uniwersalnej
  • olej rzepakowy
  • 1 szklanka cukru
  • 60 ml wody
  • 2 łyżki soku cytrynowego
  • 1 szklanka śmietanki 30%
  • płatki migdałów

Drożdże rozpuszczamy w mleku i odstawiamy na 10–15 min. W misce mieszamy mąkę, cukier, 2 łyżeczki soli, jajka i mleko, następnie dodajemy roztopione masło po czym dokładnie wyrobiamy ciasto. Przykrywamy wilgotnym ręcznikiem i zostawiamy na godzinę w ciepłym miejscu. Po tym czasie rozwałkowujemy ciasto do grubości ok. 1,5 cm i za pomocą miseczki o średnicy ok. 10 cm wycinamy kółka. Opcjonalnie można wyciąć małą dziurkę pośrodku pączka. Przykrywamy pączki i zostawiamy na jeszcze 1 godz. do wyrośnięcia. Smażymy na głębokim tłuszczu w temperaturze ok. 175°C – 2–3 min. z każdej strony. Aby przygotować karmel, mieszamy szklankę cukru z wodą i sokiem cytrynowym. Gotujemy na średnim ogniu, aż cukier uzyska delikatnie brązowy kolor lub temperatura karmelu osiągnie 175°C. Ważne, aby nie mieszać karmelu, zanim zrobi się brązowy. Po tym czasie zdejmujemy z ognia i dodajemy szklankę śmietanki – mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji. Zostawiamy na 5–10 min. do wystygnięcia. Następnie dodajemy Soplicę. W międzyczasie lekko prażymy płatki migdałów. Pączki otaczamy w karmelu i posypujemy płatkami migdałów.

Pobierz przepis

Rozgrzewająca Czekolada

  • 45 ml Soplicy o smaku Orzecha w Czekoladzie
  • 55 g gorzkiej czekolady (ok. 60%)
  • 180 ml mleka
  • 0,5 łyżki kakao
  • 45 ml Soplicy o smaku Orzecha w Czekoladzie
  • 55 g gorzkiej czekolady (ok. 60%)
  • 180 ml mleka
  • 0,5 łyżki kakao

W garnku, na średnim ogniu podgrzewamy czekoladę, cukier, kakao i 60 ml mleka, aż całość się rozpuści. Dodajemy szczyptę soli. Powoli wlewamy resztę mleka cały czas mieszając składniki. Po podgrzaniu masy wyłączamy palnik, wlewamy Soplicę i mieszamy. Gotową, gorącą czekoladę przelewamy przez sitko i dekorujemy bitą śmietaną oraz startym orzechem laskowym.

Pobierz przepis

Soplica w Bloku

  • 100 ml Soplicy o smaku Orzecha w Czekoladzie
  • 150 g orzechów laskowych
  • 150 g herbatników
  • 170 g cukru
  • 50 ml mleka
  • 250 g masła
  • 60 g kakao
  • 300 g mleka w proszku
  • szczypta soli

Cukier, mleko, masło, kakao oraz Soplicę podgrzewamy, aż składniki połączą się w jednolitą masę. Wsypujemy mleko w proszku cały czas mieszając. Następnie dodajemy szczyptę soli oraz pokrojone orzechy i herbatniki. Całość przekładamy do foremki i wkładamy do lodówki do zastygnięcia.

Pobierz przepis

Soplicowy Mus

  • 200 g gorzkiej czekolady
  • 90 ml Soplicy o smaku Orzecha w Czekoladzie
  • 400 ml śmietanki 30%

Czekoladę roztapiamy ze 100 ml śmietanki w kąpieli wodnej. Zdejmujemy miskę z kąpieli wodnej i zostawiamy na ok. 10–15 min. do ostygnięcia Za pomocą miksera ubijamy pozostałą śmietankę… i dodajemy roztopioną czekoladę łyżka po łyżce… Wlewamy Soplicę i delikatnie mieszamy. Przelewamy mus do szklanek, przykrywamy folią spożywczą i wkładamy do lodówki na kilka godzin. Gotowy mus serwujemy na zimno z bitą śmietaną i orzechami laskowymi.

Pobierz przepis

Wisienka na Bezie

  • 10 białek
  • 440 g drobnego cukru
  • 1 łyżka skrobi ziemniaczanej
  • 1 łyżka octu
  • 150 ml śmietanki 30%
  • 150 g mascarpone
  • 1 łyżka cukru pudru
  • 90 ml Soplicy o smaku Wiśni w Czekoladzie
  • 250 g mrożonych wiśni bez pestek (wcześniej rozmrożonych)
  • 2 łyżki cukru
  • 50 g gorzkiej czekolady

Białka ubijamy mikserem, aż otrzymamy delikatną pianę. Teraz zaczynamy dodawać cukier łyżka po łyżce. Miksujemy do otrzymania bardzo sztywnej piany Dodajemy łyżkę skrobi oraz łyżkę octu i delikatnie mieszamy łopatką. Masę przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i formujemy pianę o dowolnym kształcie. Wkładamy do rozgrzanego do 120°C piekarnika z włączonym termoobiegiem, na pół godziny. Po 30 min. zmniejszamy temperaturę do 100°C i zostawiamy na kolejne 2 godz. Po tym czasie wyłączamy piekarnik, ale nie otwieramy drzwiczek jeszcze przez co najmniej 2–3 godz. Osobno ubijamy śmietankę z mascarpone i łyżką cukru pudru na sztywną pianę, dodajemy Soplicę i mieszamy. Wiśnie razem z sokiem i cukrem gotujemy na małym ogniu, aż uzyskamy konsystencję syropu. Na wierzch bezy kładziemy krem, wiśnie z syropem oraz tartą czekoladę.

Pobierz przepis

Wiśniowa Lawa

  • 100 g wiśni mrożonych drylowanych
  • 100 ml Soplicy o smaku Wiśni w Czekoladzie
  • 2 jajka + 2 żółtka
  • 60 g cukru
  • 2 łyżki mąki uniwersalnej
  • 115 g masła
  • 170 g gorzkiej czekolady
  • szczypta soli

Wiśnie rozmrażamy, zalewamy Soplicą i pozostawiamy na co najmniej 30 min. Jajka i żółtka ubijamy z cukrem do uzyskania gładkiej jednolitej konsystencji. Dodajemy… roztopioną czekoladę, roztopione masło, mąkę oraz szczyptę soli. Wszystko mieszamy i przelewamy do wysmarowanych masłem foremek do babeczek. Do środka dodajemy 4-5 wiśni. Całość wkładamy do nagrzanego do 220°C piekarnika i pieczemy przez 10 min. Serwujemy na gorąco.

Pobierz przepis

Drinki

Ciekawa Kawa

  • 40 ml Soplicy Kawowej
  • tonik
  • lód

Do szklanki wypełnionej lodem wlewamy Soplicę Kawową. Wypełniamy tonikiem i opcjonalnie dekorujemy plasterkiem pomarańćzy.

Pobierz przepis

Kawowe Orzeźwienie

  • 40 ml Soplicy Kawowej
  • 40 ml espresso
  • 25 ml mleka
  • lód

Do szklanki wypełnionej lodem wlewamy wszystkie składniki. Mieszamy je łyżką przez ok. 15 sekund, aż składniki się połączą i schłodzą.

Pobierz przepis

Sopliczino

  • 20 ml Soplicy Kawowej
  • 20 ml mleka

Do kieliszka wlewamy schłodzoną Soplicę Kawową oraz mleko w równych proporcjach.

Pobierz przepis

Tonic Espresso

  • 180 ml toniku
  • 30 ml Soplicy o smaku Wiśni w Czekoladzie
  • 30 ml espresso

Do szklanki wypełnionej lodem wlewamy tonik. Następnie powoli wlewamy porcję espresso oraz Soplicę o smaku Wiśni w Czekoladzie.

Pobierz przepis

Czekoladowa Wiśnia w Bąbelkach

  • 50 ml Soplicy o smaku Wiśni w Czekoladzie
  • 150 ml coli

Szklankę wypełniamy lodem. Wlewamy Soplicę o smaku Wiśni w Czekoladzie. Dopełniamy colą.

Pobierz przepis

Płonący Orzech w Czekoladzie

  • ¾ kieliszka Soplicy o smaku Orzecha w Czekoladzie
  • ¼ kieliszka Soplicy Szlachetnej

Soplicę o smaku Orzecha w Czekoladzie wlewamy do kieliszka, wypełniając go do ok. ¾ pojemności. Na górę, przy pomocy łyżeczki wlewamy delikatnie warstwę Soplicy Szlachetnej. Ostrożnie podpalamy górną warstwę. Zdmuchujemy płomień i wypijamy przy użyciu słomki.

Pobierz przepis

Karmelove Marzenie

  • 60 ml Soplicy o smaku Migdała w Karmelu
  • 30 ml Soplicy Szlachetnej
  • 60 ml soku ananasowego
  • 30 ml soku pomarańczowego
  • 30 ml mleczka kokosowego (5–7% tłuszczu)
  • lód

Wszystkie składniki z kostkami lodu umieszczamy w shakerze lub słoiku. Następnie mocno wstrząsamy przez ok. 15 sekund. Przelewamy do schłodzonego kieliszka koktajlowego. Dekorujemy plastrem pomarańczy lub ananasa.

Pobierz przepis

Migdał w Bąbelkach

  • 50 ml Soplicy o smaku Migdała w Karmelu
  • 150 ml coli

Wysoką szklankę wypełniamy lodem i wlewamy Soplicę o smaku Migdała w Karmelu. Dopełniamy colą.

Pobierz przepis

Migdał w Tropikach

  • 40 ml Soplicy o smaku Migdała w Karmelu
  • 40 ml soku pomarańczowego
  • 10 ml soku cytrynowego
  • lód

Wszystkie składniki wlewamy do shakera lub szczelnie zamykanego słoika. Dodajemy kostki lodu i mocno wstrząsamy przez 15 sekund. Przelewamy do szklanki wypełnionej lodem i dekorujemy skórką z pomarańczy.

Pobierz przepis

Migdałowa Rozkosz

  • 45 ml Soplicy o smaku Migdała w Karmelu
  • 30 ml świeżego soku cytrynowego
  • 10 ml syropu cukrowego
  • 25 ml Soplicy Szlachetnej*
  • 0,5 białka jajka kurzego*

Wszystkie składniki wlewamy do shakera lub słoika i mocno wstrząsamy przez ok. 15 sekund. Dodajemy kostki lodu i ponownie mocno wstrząsamy koktajl przez kolejne 15 sekund. Przelewamy do niskiej szklanki wypełnionej kostkami lodu. Dekorujemy skórką z cytryny.

Pobierz przepis

Niebiańska Wiśnia

30 ml Soplicy o smaku Wiśni w Czekoladzie 30 ml Soplicy Szlachetnej 30 ml śmietanki 12% cola

Wszystkie składniki, poza colą, wlewamy do shakera lub szczelnie zamykającego się słoika, dodajemy kostki lodu i mocno wstrząsamy koktajl przez 15 sekund. Przelewamy do szklanki wypełnionej kostkami lodu. Dopełniamy colą i dekorujemy wisienką.

Pobierz przepis

Orzech w Kawie

  • 45 ml Soplicy o smaku Orzecha w Czekoladzie
  • 30 ml Soplicy Szlachetne
  • 30 ml kawy espresso
  • 5 kostek lodu

Wszystkie składniki wlewamy do shakera lub słoika. Mocno wstrząsamy przez 15 sekund. Przelewamy do schłodzonego kieliszka.

Pobierz przepis

Szlachetna Kawa

  • 40 ml Soplicy Kawowej
  • 20 ml Soplicy Szlachetnej
  • 60 ml mleka
  • lód

Składniki wlewamy do szklanki wypełnionej lodem. Mieszamy je łyżką przez ok. 15 sekund, aż połączą się i schłodzą.

Pobierz przepis

Winna Kawa

  • 160 ml Soplicy Kawowej
  • 480 ml wina białego półwytrawnego
  • 1 jabłko
  • 1 pomarańcza
  • lód

Jabłko i pomarańczę kroimy w plasterki i wkładamy do dzbanka. Wlewamy Soplicę Kawową oraz wino. Całość wkładamy na ok. 1-2 godziny do lodówki. Następnie przelewamy gotową Winną Kawę do szklanek wypełnionych kostkami lodu i dekorujemy plasterkami jabłka oraz pomarańczy.

Pobierz przepis

Wiśniowy Duet

  • 40 ml Soplicy o smaku Wiśni w Czekoladzie
  • sok wiśniowy
  • lód

Do wypełnionej kostkami lodu szklanki wlewamy Soplicę o smaku Wiśni w Czekoladzie i dopełniamy sokiem wiśniowym. Całość mieszamy i dekorujemy wisienką.

Pobierz przepis

Zakręcony Orzech

  • 60 ml Soplicy o smaku Orzecha w Czekoladzie
  • 30 ml mleka
  • 1 gałka lodów czekoladowych
  • 6 kostek lodu

Kostki lodu wkładamy do plastikowego woreczka i kruszymy przy pomocy tłuczka. Wszystkie składniki wlewamy do blendera i blendujemy przez 15-20 sekund, aż cała masa uzyska jednolitą konsystencję. Przelewamy do szklanki i dekorujemy startym orzechem laskowym lub czekoladą.

Pobierz przepis

Poznaj wszystkie warianty Soplicy

Butelka Soplicy Żurawinowej

Żurawinowa

Soplica Żurawinowa to nalewka, której sekretem smaku i aromatu jest kompozycją kwaśnych i delikatnie słodkich owoców żurawiny.

Butelka Soplicy jabłkowej

Jabłkowa

Soplica Jabłkowa to połączenie polskiej tradycji nalewek jabłkowych z najwyższą jakością Soplicy. Swój lekki, kwaskowaty smak zawdzięcza polskim jabłkom, rumianym od jesiennych promieni słońca.

Butelka Soplicy Cytrynowo - Malinowej

Cytryna-Malina

Soplica Cytryna-Malina to idealne połączenie orzeźwiającego smaku dwóch owoców i najwyższej jakości Soplicy. Dzięki kwaskowatej cytrynie, wzbogaconej soczystą słodyczą malin, ma przyjemny posmak i wyjątkowy, owocowy aromat.

Butelka Soplicy Cytrynowo Miętowej

Cytryna-Mięta

Soplica Cytryna-Mięta to aromatyczne połączenie orzeźwiającego smaku cytryny i mięty z najwyższą jakością Soplicy. Ma przyjemny kwaskowaty posmak oraz wyjątkowo orzeźwiający aromat.

Butelka Soplicy Cytrynowo - Pigwowej

Cytryna-Pigwa

Soplica Cytryna-Pigwa to idealne połączenie orzeźwiającego smaku dwóch owoców i najwyższej jakości Soplicy. Dzięki kwaskowatej cytrynie, wzbogaconej delikatnie kwaśną pigwą, ma przyjemny posmak oraz zachwycający aromat.

Butelka Soplicy Kawowej

Kawowa

Głęboki smak wyjątkowo aromatycznej kawy połączony z przyjemną nutą słodyczy. Delikatne, a jednocześnie bardzo wyraziste nuty budzą apetyt na odkrywanie przyjemności w nowej, wysmakowanej odsłonie.

O Smaku Migdała w Karmelu

Przyjemny i głęboki smak migdałów, połączony z rozpływającym się w ustach złocistym karmelem o wyrazistym aromacie. Idealnie zbalansowana. Zachwyca bogactwem aromatu i smaku.

Butelka Soplicy o Smaku Orzecha w Czekoladzie

O Smaku Orzecha w Czekoladzie

Aksamitne połączenie smaku wyśmienitej czekolady i aromatycznych orzechów laskowych. Zniewala bogatym aromatem i głębokim, wyrafinowanym smakiem.

Butelka Soplicy o Smaku Wiśni w Czekoladzie

O Smaku Wiśni w Czekoladzie

To wyjątkowe połączenie smaku doskonałej czekolady oraz soczystych i pełnych niezwykłego aromatu dojrzewających w słońcu owoców wiśni. Trunek o aksamitnej konsystencji, który przyjemnie pobudza zmysły.

Butelka Spirytusu Nalewkowego Soplicy

Spirytus Nalewkowy

Najwyższej jakości spirytus o mocy 60% powstały na bazie krystalicznie czystej wody. Dedykowany osobom, które marzyły o stworzeniu własnej nalewki, ale brakowało im czasu lub zniechęcała ich skomplikowana receptura. Spirytusu można używać bezpośrednio na świeże owoce – bez konieczności rozcieńczania wodą.

Butelka Soplicy Staropolskiej

Staropolska

Unikalna kompozycja naturalnych nalewów owocowych z nutą goździków i orzecha włoskiego, uszlachetniona tradycyjnym polskim miodem. Tworzona według staropolskiego przepisu. Leżakowana w specjalnych warunkach, aby nadać jej pełnię smaku.

Butelka wódki Soplica Szlachetna

Szlachetna

Najwyższej jakości wódka o idealnie delikatnym smaku i aromacie. Swój wyjątkowo szlachetny charakter zawdzięcza pielęgnowanemu od lat połączeniu doskonałej receptury oraz kunsztu produkcji na bazie najczystszych polskich zbóż.

Butelka Soplicy morelowej

Morelowa

Nalewka inspirowana staropolską tradycją wytwarzania alkoholi. Sekretem jej niepowtarzalnego i przyjemnie intensywnego smaku i aromatu jest połączenie dojrzałych w słońcu, aksamitnych moreli z polskim spirytusem.

Butelka Soplicy wiśniowej

Wiśniowa

Jedyna w swoim rodzaju nalewka tworzona z w pełni dojrzałych wiśni. Wyjątkowa receptura oparta na dojrzewających w słońcu owocach i procesie leżakowania, nadają jej niepowtarzalny smak z wyróżniającą się nutą wiśniowej pestki.

Butelka Soplicy malinowej

Malinowa

Nalewka o smaku soczystych malin, prosto z letniego ogrodu. Swoją niespotykaną nutę smakową zawdzięcza dojrzałym, starannie wyselekcjonowanym owocom oraz unikalnej recepturze. Subtelny aromat tego trunku to wynik doskonałych proporcji i naturalnego pochodzenia składników.

Butelka Soplicy mirabelkowej

Mirabelkowa

Nalewka inspirowana staropolską tradycją wytwarzania alkoholi. Sekretem jej niepowtarzalnego smaku jest połączenie dojrzałych i wyjątkowo aromatycznych mirabelek z polskim spirytusem.

Butelka Soplicy cytrynowej z nutą miodu

Cytrynowa z nutą miodu

Wyjątkowa nalewka, łącząca orzeźwiające i dojrzałe cytryny, przełamane delikatnie słodką nutą polskiego miodu wielokwiatowego. Produkowana z nalewów na całe owoce cytryn, gdyż tylko całe owoce oddają pełnię cytrynowych aromatów.

Butelka Soplicy z czarną porzeczką

Czarna Porzeczka

Najwyższej jakości aromatyczna nalewka z czarnej porzeczki, przygotowana jedynie z naturalnych składników. Swój unikalny, lekko wytrawny, przełamany nutą słodyczy smak, zawdzięcza tradycyjnej recepturze i owocom prosto z polskiego ogrodu.

Butelka Soplicy orzech laskowy

Orzech Laskowy

Wyjątkowo aromatyczna nalewka o słodkim, delikatnie kremowym smaku orzechów laskowych. Sekretem jej niepowtarzalnego smaku są staranie wyselekcjonowane składniki oraz proces spokojnego leżakowania.

Butelska Soplicy Pigwowej

Pigwowa

Szlachetna, leżakowana nalewka o tradycyjnym smaku dojrzałej pigwy. Wyjątkowa receptura oparta na dojrzewających jesienią owocach nadaje jej charakterystycznie słodki, a zarazem delikatnie kwaskowy smak.

Butelka Soplicy Śliwkowej

Śliwkowa

Receptura tej wyjątkowej nalewki oparta jest na dorodnych i słodkich owocach śliwek, wzbogaconych lekką goryczką pestki. Niezwykle aromatyczna, inspirowana staropolskimi recepturami.

Butelka Soplicy Truskawkowej

Truskawkowa

Soplica Truskawkowa to wyjątkowe połączenie tradycji z najlepszymi owocami prosto z letniego ogrodu. Nalewka ta swój słodki smak zawdzięcza soczystym truskawkom, dojrzewającym w letnim słońcu oraz procesowi spokojnego leżakowania.