Soplica
Soplica

Przyjemność ukryta w smaku

Odkrywanie nowej Soplicy Deserowej to prawdziwa rozkosz dla zmysłów. Każdy z czterech wariantów to aksamitne połączenie wyśmienitych smaków aromatycznej kawy, doskonałej czekolady lub złocistego karmelu w roli głównej. Nowe Soplice można z przyjemnością degustować na wiele sposobów, tradycyjnie w kieliszku lub jako dodatek do aromatycznej kawy czy wyśmienitych deserów. A to dopiero początek rozkosznej przygody…

  • Kawowa

    Głęboki smak wyjątkowo aromatycznej kawy połączony z przyjemną nutą słodyczy. Delikatne, a jednocześnie bardzo wyraziste nuty budzą apetyt na odkrywanie przyjemności w nowej, wysmakowanej odsłonie.

  • O smaku orzecha w czekoladzie

    Aksamitne połączenie smaku wyśmienitej czekolady i aromatycznych orzechów laskowych. Zniewala bogatym aromatem i głębokim, wyrafinowanym smakiem.

  • O smaku migdała w karmelu

    Przyjemny i głęboki smak migdałów, połączony z rozpływającym się w ustach złocistym karmelem. Idealnie zbalansowana.
    Zachwyca bogactwem aromatu i smaku.

  • O smaku wiśni w czekoladzie

    To wyjątkowe połączenie smaku doskonałej czekolady oraz soczystych i pełnych niezwykłego aromatu owoców wiśni. Trunek o aksamitnej konsystencji, który przyjemnie pobudza zmysły.

Smakuj tak, jak lubisz

Spróbuj soplicy na wiele sposobów

  • W kieliszku

    Delektuj się nią tradycyjnie w kieliszku w temperaturze pokojowej lub schłodzoną.

  • W deserze

    Sprawdź, jak wspaniale smakuje z lodami, apetycznymi deserami i ciastami.

  • W drinku

    Odkryj jej inspirujący charakter w fantazyjnych drinkach.

  • W kawie

    Przekonaj się, że potrafi rozpalić zmysły, podana na gorąco z ulubioną kawą, czekoladą lub kakao.

Desery

Soplicowe Tiramisu

  • 200 g podłużnych biszkoptów
  • 3 jajka
  • 300 ml śmietanki 30%
  • 500 g mascarpone
  • 150 ml Soplicy Kawowej
  • 90 ml espresso
  • 60 g cukru
  • kakao

Żółtka ubijamy z cukrem, aż do uzyskania gładkiej, jednolitej masy. Dodajemy mascarpone, mieszamy. Osobno mikserem ubijamy śmietankę i dodajemy do masy. Oddzielnie ubijam białka i delikatnie mieszamy powstałą wcześniej masą. W trakcie mieszania dodajemy 60 ml Soplicy Kawowej. Do głębokiego naczynia wlewamy espresso oraz pozostałe 90 ml Soplicy Kawowej. Połowę biszkoptów na krótko zanurzamy w kawie z Soplicą i układamy jeden obok drugiego w głębokim naczyniu. Na biszkopty wykładamy połowę masy kremowej i wyrównujemy ją łopatką. Układamy kolejną warstwę zanurzonych w kawie oraz Soplicy biszkoptów i nakładamy resztę masy. Gotowe tiramisu wstawiamy do lodówki na co najmniej 5 godz. Przed serwowaniem posypujemy kakao.

Pobierz przepis

Babeczki Bananowo-Kawowe

  • 350 g mąki uniwersalnej
  • 2 średnie banany
  • 2 jajka
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżka proszku do pieczenia
  • 115 g masła
  • 2 łyżki kawy rozpuszczalnej
  • 250 g cukru
  • 60 ml Soplicy Kawowej
  • 60 ml mleka
  • 120 g gorzkiej czekolady

Wszystkie składniki oprócz mąki i czekolady ubijamy do uzyskania gładkiej, jednolitej konsystencji. Do masy dodajemy mąkę i pokrojoną czekoladę, mieszamy… Ciasto nakładamy do foremek na babeczki posmarowanych... masłem lub olejem. Babeczki wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 220°C i pieczemy przez 7 min. Następnie zmniejszamy temperaturę do 190°C i pieczemy kolejne 15 min.

Pobierz przepis

Ciastka z kawą

  • 170 g masła
  • 65 g cukru białego
  • 200 g cukru brązowego
  • 1 jajko
  • 100 g gorzkiej czekolady
  • 60 ml Soplicy Kawowej
  • 2 łyżki kawy rozpuszczalnej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka soli
  • 280 g mąki
  • 1 łyżka kakao
  • 1 łyżka cukru pudru
  • 20 ml Soplicy Kawowej

Masło roztapiamy w rondlu, następnie dodajemy cukier i jajka. Masę ubijamy za pomocą miksera do uzyskania gładkiej, jednolitej konsystencji. Dodajemy sól proszek do pieczenia i kawę rozpuszczalną oraz Kawową. Wszystkie składniki mieszamy. Dodajemy pokrojoną czekoladę oraz mąkę i mieszamy. Ciasto odkładamy do lodówki na minimum 30 min. Po tym czasie z ciasta formujemy kulki i rozkładamy je na dwie blachy wyłożone papierem do pieczenia (na każdej powinno się zmieścić ok. 12 kulek ciasta). Piekarnik z funkcją termoobiegu nagrzewamy do 170°C. Ciasteczka pieczemy przez ok. 10 min. Po wyjęciu z piekarnika zostawiamy do ostygnięcia. W międzyczasie przygotowujemy polewę: mieszamy po łyżce kakao i cukru pudru z Soplicą Kawową, aż polewa uzyska odpowiednio gęstą konsystencję. Ostudzone ciasteczka skrapiamy polewą.

Pobierz przepis

Czekoladowe Brownie

  • 150 ml Soplicy o smaku
  • Orzecha w Czekoladzie
  • 250 g gorzkiej czekolady
  • 250 g masła
  • 250 g cukru trzcinowego
  • 4 jajka
  • 3 łyżki mąki uniwersalnej
  • 2 łyżki kakao
  • 0,5 łyżeczki soli
  • 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • garść prażonych orzechów laskowych

Czekoladę i masło roztapiamy w kąpieli wodnej. Następnie zdejmujemy naczynie z kąpieli wodnej, dodajemy cukier i dokładnie mieszamy. Do uzyskanej masy wbijamy jajka jedno po drugim, cały czas mieszając. Dodajemy mąkę, kakao… oraz proszek do pieczenia i dokładnie mieszamy. Formę do brownie wykładamy papierem do pieczenia (opcjonalnie) i smarujemy papier masłem. Przelewamy masę do formy i pieczemy w nagrzanym piekarniku ok. 30 min. w temperaturze 180°C, grzanie góra-dół. Po wystudzeniu ciasta, wierzch brownie należy obficie skropić Soplicą o smaku Orzecha w Czekoladzie.

Pobierz przepis

Kremowy "Migdał" w Mlecznej Kąpieli

  • 90 ml Soplicy o smaku Migdała w Karmelu
  • 120 ml mleka
  • 6 jajek
  • 220 g cukru
  • 225 g mąki uniwersalnej
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 0,5 łyżeczki soli
  • 250 ml mleka skondensowanego słodzonego
  • 200 ml mleka skondensowanego niesłodzonego
  • 80 ml śmietanki 30% do ubicia

Żółtka oraz 165 g cukru ubijamy mikserem, a następnie dodajemy 120 ml mleka i mieszamy. Osobno ubijamy białka, dodając stopniowo pozostały cukier, aż otrzymamy sztywną pianę. Pianę łączymy z żółtkami dokładnie mieszamy. Następnie dodajemy mąkę, sól oraz proszek do pieczenia i ponownie mieszamy. Masę przekładamy do wysmarowanej masłem formy do pieczenia i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 175°C (grzałka góra-dół) na ok. 25–30 min. Po tym czasie wyjmujemy ciasto i zostawiamy do ostygnięcia. W międzyczasie mieszamy mleko skondensowane ze śmietanką i Soplicą. Przestudzone ciasto nakłuwamy widelcem i zalewamy mleczną mieszanką. Przykrywamy folią spożywczą i wstawiamy do lodówki na min. 2 godz., a najlepiej na całą noc. Gotowe ciasto serwujemy na zimno udekorowane bitą śmietaną i świeżymi owocami.

Pobierz przepis

Lody Czekoladowo -Wiśniowe z Soplicą

  • 500 g mrożonych wiśni bez pestek (wcześniej rozmrożonych)
  • 200 g gorzkiej czekolady
  • 400 g mleka zagęszczonego słodzonego
  • 480 ml śmietanki 30%
  • 120 ml Soplicy o smaku Wiśni w Czekoladzie

Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej. Mleko zagęszczone blendujemy z wiśniami na jednolitą masę, dodajemy do czekolady i mieszamy. Zdejmujemy miskę z kąpieli wodnej studzimy przez ok. 10–15 min. Za pomocą miksera ubijamy śmietankę na pianę i wlewamy do niej masę czekoladowo-wiśniową, cały czas miksując. Przelewamy do słoika i wkładamy do zamrażarki na minimum 6 godz. i wlać do niej masę czekoladowo-wiśniową, cały czas miksując. Przelać do słoika i włożyć do zamrażarki na minimum 6 godzin.

Pobierz przepis

Lody w Kąpieli

  • 40 ml Soplicy Kawowej
  • 40 ml espresso
  • 2 gałki lodów waniliowych

Do szklanki nakładamy dwie gałki lodów waniliowych, a następnie wlewamy Soplicę Kawową oraz espresso.

Pobierz przepis

Migdałowe Krówki

  • 60 ml Soplicy o smaku Migdała w Karmelu
  • 375 ml mleka skondensowanego słodzonego
  • 30 g masła
  • 3 czubate łyżki cukru

Wszystkie składniki wkładamy do garnka i gotujemy na małym ogniu przez ok. godzinę lub do uzyskania charakterystycznego brązowego koloru krówki. Masę krówkową przelewamy do pojemnika, delikatnie posypujemy solą, studzimy i wkładamy do lodówki do zastygnięcia, po czym kroimy na kawałki.

Pobierz przepis

Migdałowe Pączki w Karmelu

  • 90 ml Soplicy o smaku Migdała w Karmelu
  • 240 ml mleka
  • 1 opakowanie suchych drożdży
  • 110 g masła
  • 55 g cukru
  • 2 jajka
  • 2 łyżeczki soli
  • 560 g mąki uniwersalnej
  • olej rzepakowy
  • 1 szklanka cukru
  • 60 ml wody
  • 2 łyżki soku cytrynowego
  • 1 szklanka śmietanki 30%
  • płatki migdałów

Drożdże rozpuszczamy w mleku i odstawiamy na 10–15 min. W misce mieszamy mąkę, cukier, 2 łyżeczki soli, jajka i mleko, następnie dodajemy roztopione masło po czym dokładnie wyrobiamy ciasto. Przykrywamy wilgotnym ręcznikiem i zostawiamy na godzinę w ciepłym miejscu. Po tym czasie rozwałkowujemy ciasto do grubości ok. 1,5 cm i za pomocą miseczki o średnicy ok. 10 cm wycinamy kółka. Opcjonalnie można wyciąć małą dziurkę pośrodku pączka. Przykrywamy pączki i zostawiamy na jeszcze 1 godz. do wyrośnięcia. Smażymy na głębokim tłuszczu w temperaturze ok. 175°C – 2–3 min. z każdej strony. Aby przygotować karmel, mieszamy szklankę cukru z wodą i sokiem cytrynowym. Gotujemy na średnim ogniu, aż cukier uzyska delikatnie brązowy kolor lub temperatura karmelu osiągnie 175°C. Ważne, aby nie mieszać karmelu, zanim zrobi się brązowy. Po tym czasie zdejmujemy z ognia i dodajemy szklankę śmietanki – mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji. Zostawiamy na 5–10 min. do wystygnięcia. Następnie dodajemy Soplicę. W międzyczasie lekko prażymy płatki migdałów. Pączki otaczamy w karmelu i posypujemy płatkami migdałów.

Pobierz przepis

Rozgrzewająca Czekolada

  • 45 ml Soplicy o smaku Orzecha w Czekoladzie
  • 55 g gorzkiej czekolady (ok. 60%)
  • 180 ml mleka
  • 0,5 łyżki kakao

W garnku, na średnim ogniu podgrzewamy czekoladę, cukier, kakao i 60 ml mleka, aż całość się rozpuści. Dodajemy szczyptę soli. Powoli wlewamy resztę mleka cały czas mieszając składniki. Po podgrzaniu masy wyłączamy palnik, wlewamy Soplicę i mieszamy. Gotową, gorącą czekoladę przelewamy przez sitko i dekorujemy bitą śmietaną oraz startym orzechem laskowym.

Pobierz przepis

Soplica w Bloku

  • 100 ml Soplicy o smaku Orzecha w Czekoladzie
  • 150 g orzechów laskowych
  • 150 g herbatników
  • 170 g cukru
  • 50 ml mleka
  • 250 g masła
  • 60 g kakao
  • 300 g mleka w proszku
  • szczypta soli

Cukier, mleko, masło, kakao oraz Soplicę podgrzewamy, aż składniki połączą się w jednolitą masę. Wsypujemy mleko w proszku cały czas mieszając. Następnie dodajemy szczyptę soli oraz pokrojone orzechy i herbatniki. Całość przekładamy do foremki i wkładamy do lodówki do zastygnięcia.

Pobierz przepis

Soplicowy Mus

  • 200 g gorzkiej czekolady
  • 90 ml Soplicy o smaku Orzecha w Czekoladzie
  • Orzecha w Czekoladzie
  • 400 ml śmietanki 30%

Czekoladę roztapiamy ze 100 ml śmietanki w kąpieli wodnej. Zdejmujemy miskę z kąpieli wodnej i zostawiamy na ok. 10–15 min. do ostygnięcia Za pomocą miksera ubijamy pozostałą śmietankę… i dodajemy roztopioną czekoladę łyżka po łyżce… Wlewamy Soplicę i delikatnie mieszamy. Przelewamy mus do szklanek, przykrywamy folią spożywczą i wkładamy do lodówki na kilka godzin. Gotowy mus serwujemy na zimno z bitą śmietaną i orzechami laskowymi.

Pobierz przepis

Wisienka na Bezie

  • 10 białek
  • 440 g drobnego cukru
  • 1 łyżka skrobi ziemniaczanej
  • 1 łyżka octu
  • 150 ml śmietanki 30%
  • 150 g mascarpone
  • 1 łyżka cukru pudru
  • 90 ml Soplicy o smaku Wiśni w Czekoladzie
  • 250 g mrożonych wiśni bez pestek (wcześniej rozmrożonych)
  • 2 łyżki cukru
  • 50 g gorzkiej czekolady

Białka ubijamy mikserem, aż otrzymamy delikatną pianę. Teraz zaczynamy dodawać cukier łyżka po łyżce. Miksujemy do otrzymania bardzo sztywnej piany Dodajemy łyżkę skrobi oraz łyżkę octu i delikatnie mieszamy łopatką. Masę przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i formujemy pianę o dowolnym kształcie. Wkładamy do rozgrzanego do 120°C piekarnika z włączonym termoobiegiem, na pół godziny. Po 30 min. zmniejszamy temperaturę do 100°C i zostawiamy na kolejne 2 godz. Po tym czasie wyłączamy piekarnik, ale nie otwieramy drzwiczek jeszcze przez co najmniej 2–3 godz. Osobno ubijamy śmietankę z mascarpone i łyżką cukru pudru na sztywną pianę, dodajemy Soplicę i mieszamy. Wiśnie razem z sokiem i cukrem gotujemy na małym ogniu, aż uzyskamy konsystencję syropu. Na wierzch bezy kładziemy krem, wiśnie z syropem oraz tartą czekoladę.

Pobierz przepis

Wiśniowa Lawa

  • 100 g wiśni mrożonych drylowanych
  • 100 ml Soplicy o smaku Wiśni w Czekoladzie
  • 2 jajka + 2 żółtka
  • 60 g cukru
  • 2 łyżki mąki uniwersalnej
  • 115 g masła
  • 170 g gorzkiej czekolady
  • szczypta soli

Wiśnie rozmrażamy, zalewamy Soplicą i pozostawiamy na co najmniej 30 min. Jajka i żółtka ubijamy z cukrem do uzyskania gładkiej jednolitej konsystencji. Dodajemy… roztopioną czekoladę, roztopione masło, mąkę oraz szczyptę soli. Wszystko mieszamy i przelewamy do wysmarowanych masłem foremek do babeczek. Do środka dodajemy 4-5 wiśni. Całość wkładamy do nagrzanego do 220°C piekarnika i pieczemy przez 10 min. Serwujemy na gorąco.

Pobierz przepis

Kawy

Czekoladowy Orzech w Kawie

  • 60 ml espresso lub kawy z kawiarki
  • 120 ml mleka
  • 30 ml Soplica Orzech w Czekoladzie
  • 1 kostka czekolady deserowej
  • Cynamon

Do szklanki wlać 2 łyżki Soplicy, a następnie gorącą kawę. Wrzucić kostkę czekolady, zamieszać. Mleko spienić (lub podgrzać) i dodać do kawy. Mleczną piankę oprószyć cynamonem.

Pobierz przepis

Kawowe Rozgrzanie

  • 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
  • 1 łyżeczka cukru
  • 50 ml mleka
  • 40 ml Soplicy Kawowej
  • Bita śmietana do dekoracji

Zaparzyć kawę (w ok. 180 ml wody), dodać łyżeczkę cukru. Wlać 40 ml Soplicy Kawowej. Mleko podgrzać, dodać do kawy. Udekorować bitą śmietaną, ewentualnie posypać wiórkami z czekolady.

Pobierz przepis

Rozgrzewająca Wiśnia w Czekoladzie

  • 4 łyżeczki czekolady do picia DecoMorreno
  • 150 ml mleka lub wody
  • 30 ml Soplicy Wiśnia w Czekoladzie
  • Bita śmietana do dekoracji

Do gorącego mleka lub wody dodaj 4 łyżeczki czekolady do picia DecoMorreno. Dodaj 30 ml Soplicy Wiśnia w Czekoladzie. Udekoruj bitą śmietaną.

Pobierz przepis

Sopliczino

  • 40ml dowolnej Soplicy Deserowej
  • Bita śmietana

Wlej Soplicę do kieliszka (możesz wcześniej lekko podgrzać). Udekoruj bitą śmietaną i ewentualnie dowolną posypką.

Pobierz przepis

Drinki

Ciekawa Kawa

  • 40 ml Soplicy Kawowej
  • tonik
  • lód

Do szklanki wypełnionej lodem wlewamy Soplicę Kawową. Wypełniamy tonikiem i opcjonalnie dekorujemy plasterkiem pomarańczy.

Pobierz przepis

Kawowe Orzeźwienie

  • 40 ml Soplicy Kawowej
  • 40 ml espresso
  • 25 ml mleka
  • lód

Do szklanki wypełnionej lodem wlewamy wszystkie składniki. Mieszamy je łyżką przez ok. 15 sekund, aż składniki się połączą i schłodzą.

Pobierz przepis

Sopliczino

  • 20 ml Soplicy Kawowej
  • 20 ml mleka

Do kieliszka wlewamy schłodzoną Soplicę Kawową oraz mleko w równych proporcjach.

Pobierz przepis

Tonic Espresso

  • 180 ml toniku
  • 30 ml Soplicy Kawowej
  • 30 ml espresso

Do szklanki wypełnionej lodem wlewamy tonik. Następnie powoli wlewamy porcję espresso oraz Soplicę Kawową.

Pobierz przepis

Czekoladowa Wiśnia w Bąbelkach

  • 50 ml Soplicy o smaku Wiśni w Czekoladzie
  • 150 ml coli

Szklankę wypełniamy lodem. Wlewamy Soplicę o smaku Wiśni w Czekoladzie. Dopełniamy colą.

Pobierz przepis

Płonący Orzech w Czekoladzie

  • ¾ kieliszka Soplicy o smaku Orzecha w Czekoladzie
  • ¼ kieliszka Soplicy Szlachetnej

Soplicę o smaku Orzecha w Czekoladzie wlewamy do kieliszka, wypełniając go do ok. ¾ pojemności. Na górę, przy pomocy łyżeczki wlewamy delikatnie warstwę Soplicy Szlachetnej. Ostrożnie podpalamy górną warstwę. Zdmuchujemy płomień i wypijamy przy użyciu słomki.

Pobierz przepis

Karmelove Marzenie

  • 60 ml Soplicy o smaku Migdała w Karmelu
  • 30 ml Soplicy Szlachetnej
  • 60 ml soku ananasowego
  • 30 ml soku pomarańczowego
  • 30 ml mleczka kokosowego (5–7% tłuszczu)
  • lód

Wszystkie składniki z kostkami lodu umieszczamy w shakerze lub słoiku. Następnie mocno wstrząsamy przez ok. 15 sekund. Przelewamy do schłodzonego kieliszka koktajlowego. Dekorujemy plastrem pomarańczy lub ananasa.

Pobierz przepis

Migdał w Bąbelkach

  • 50 ml Soplicy o smaku Migdała w Karmelu
  • 150 ml coli

Wysoką szklankę wypełniamy lodem i wlewamy Soplicę o smaku Migdała w Karmelu. Dopełniamy colą.

Pobierz przepis

Migdał w Tropikach

  • 40 ml Soplicy o smaku Migdała w Karmelu
  • 40 ml soku pomarańczowego
  • 10 ml soku cytrynowego
  • lód

Wszystkie składniki wlewamy do shakera lub szczelnie zamykanego słoika. Dodajemy kostki lodu i mocno wstrząsamy przez 15 sekund. Przelewamy do szklanki wypełnionej lodem i dekorujemy skórką z pomarańczy.

Pobierz przepis

Migdałowa Rozkosz

  • 45 ml Soplicy o smaku Migdała w Karmelu
  • 30 ml świeżego soku cytrynowego
  • 10 ml syropu cukrowego
  • 25 ml Soplicy Szlachetnej*
  • 0,5 białka jajka kurzego*

Wszystkie składniki wlewamy do shakera lub słoika i mocno wstrząsamy przez ok. 15 sekund. Dodajemy kostki lodu i ponownie mocno wstrząsamy koktajl przez kolejne 15 sekund. Przelewamy do niskiej szklanki wypełnionej kostkami lodu. Dekorujemy skórką z cytryny.

Pobierz przepis

Niebiańska Wiśnia

  • 30 ml Soplicy o smaku Wiśni w Czekoladzie
  • 30 ml Soplicy Szlachetnej
  • 30 ml śmietanki 12%
  • cola

Wszystkie składniki, poza colą, wlewamy do shakera lub szczelnie zamykającego się słoika, dodajemy kostki lodu i mocno wstrząsamy koktajl przez 15 sekund. Przelewamy do szklanki wypełnionej kostkami lodu. Dopełniamy colą i dekorujemy wisienką.

Pobierz przepis

Orzech w Kawie

  • 45 ml Soplicy o smaku Orzecha w Czekoladzie
  • 30 ml Soplicy Szlachetne
  • 30 ml kawy espresso
  • 5 kostek lodu

Wszystkie składniki wlewamy do shakera lub słoika. Mocno wstrząsamy przez 15 sekund. Przelewamy do schłodzonego kieliszka.

Pobierz przepis

Szlachetna Kawa

  • 40 ml Soplicy Kawowej
  • 20 ml Soplicy Szlachetnej
  • 60 ml mleka
  • lód

Składniki wlewamy do szklanki wypełnionej lodem. Mieszamy je łyżką przez ok. 15 sekund, aż połączą się i schłodzą.

Pobierz przepis

Winna Kawa

  • 160 ml Soplicy Kawowej
  • 480 ml wina białego półwytrawnego
  • 1 jabłko
  • 1 pomarańcza
  • lód

Jabłko i pomarańczę kroimy w plasterki i wkładamy do dzbanka. Wlewamy Soplicę Kawową oraz wino. Całość wkładamy na ok. 1-2 godziny do lodówki. Następnie przelewamy gotową Winną Kawę do szklanek wypełnionych kostkami lodu i dekorujemy plasterkami jabłka oraz pomarańczy.

Pobierz przepis

Wiśniowy Duet

  • 40 ml Soplicy o smaku Wiśni w Czekoladzie
  • sok wiśniowy
  • lód

Do wypełnionej kostkami lodu szklanki wlewamy Soplicę o smaku Wiśni w Czekoladzie i dopełniamy sokiem wiśniowym. Całość mieszamy i dekorujemy wisienką.

Pobierz przepis