



Grzane Soplice
W sezonie jesienno-zimowym Soplica doskonale sprawdzi się jako baza dla aromatycznych gorących napojów. Rozgrzewające kompozycje z Soplicą w roli głównej możesz przygotować samodzielnie w domu, wykorzystując swoją ulubioną herbatę, czekoladę czy piwo.

MALINAW PIWIE
Podawaj w kubku udekorowanym
laską cynamonu i plastrem pomarańczySkładniki:
Pobierz przepis- 50 ml Soplicy Malinowej
- 150 ml piwa jasnego lager
- 1 łyżeczka cukru waniliowego
- 3 goździki, szczypta cynamonu
- 2 łyżeczki miodu, plaster pomarańczy
ORZECHOWEROZGRZANIE
Podawaj w kubku udekorowanym
orzechami, kakao i bitą śmietanąSkładniki:
Pobierz przepis- 50 ml Soplicy Orzech Laskowy
- 120 ml gorącej mlecznej czekolady
HERBACIANAPIGWA
Podawaj w kubku udekorowanym
laską cynamonu i plasterem pigwy lub jabłkaSkładniki:
Pobierz przepis- 65 ml Soplicy Pigwowej
- 80 ml gorącej czarnej herbaty
- 40 ml soku jabłkowego
- 10 goździków, szczypta cynamonu
- 2 łyżeczki miodu
GORĄCAWIŚNIA
PODAWAJ W KUBKU UDEKOROWANYM
LASKĄ CYNAMONUSkładniki:
Pobierz przepis- 65 ml Soplicy Wiśniowej
- 120 ml gorącej czarnej herbaty
- 10 goździków, szczypta cynamonu
- 2 łyżeczki miodu
Sekret aromatycznej grzanej Soplicy:
W pierwszej kolejności przygotuj gorący napar z herbaty/piwa/czekolady z przyprawami, a Soplicę dolej na końcu, do kubka.