Soplica
Tło przepisu

Propozycja podania

Soplicowymus

Soplica o smaku orzecha w czekoladzie

Łatwy
Składniki: 3
>60 min
Pobierz przepis

Składniki

na deser
90 ml
Soplicy o smaku Orzecha w Czekoladzie
200 g
gorzkiej czekolady
400 ml
śmietanki 30%

Przepis

na deser
  1. Czekoladę roztapiamy ze 100 ml śmietanki w kąpieli wodnej. Zdejmujemy miskę z kąpieli wodnej i zostawiamy na ok. 10–15 min. do ostygnięcia.
  2. Za pomocą miksera ubijamy pozostałą śmietankę i dodajemy roztopioną czekoladę łyżka po łyżce. Wlewamy Soplicę i delikatnie mieszamy.
  3. Przelewamy mus do szklanek, przykrywamy folią spożywczą i wkładamy do lodówki na kilka godzin.
  4. Gotowy mus serwujemy na zimno z bitą śmietaną i orzechami laskowymi.

Zobacz naszego vloga

Rozgrzewająca Wiśnia w Czekoladzie - wideo

30 min

Sopliczino - wideo

30 min

Wiśniowa delicja - wideo

30 min

Zobacz wszystkie wpisy

Najpopularniejsze

Przepisy
Zobacz wszystkie przepisy