Soplica
Tło przepisu

Wiśniowalawa

Soplica o smaku wiśni w czekoladzie

Łatwy
Składniki: 9
45 min
Pobierz przepis

Składniki

na deser
100 g
Wiśni mrożonych drylowanych
100 ml
Soplicy o smaku Wiśni w Czekoladzie
2
jajka
2
żółtka
60 g
cukru
2 łyżki
mąki uniwersalnej
115 g
masła
170 g
gorzkiej czekolady
1
szczypta soli

Przepis

na deser
  1. Wiśnie rozmrażamy, zalewamy Soplicą i pozostawiamy na co najmniej 30 min.
  2. Jajka i żółtka ubijamy z cukrem do uzyskania gładkiej jednolitej konsystencji. Dodajemy roztopioną czekoladę, roztopione masło, mąkę oraz szczyptę soli. Wszystko mieszamy i przelewamy do wysmarowanych masłem foremek do babeczek.
  3. Do środka dodajemy 4-5 wiśni. Całość wkładamy do nagrzanego do 220°C piekarnika i pieczemy przez 10 min.
  4. Serwujemy na gorąco.

Zobacz naszego vloga

Wiśniowa delicja - wideo

30 min

Truskawkowa rozkosz - wideo

30 min

Złośliwka - wideo

30 min

Zobacz wszystkie wpisy

Najpopularniejsze

Przepisy
Zobacz wszystkie przepisy